Budacsik Films

Promo és sportfilmek készítése

Mennyibe kerül egy kisfilm?

2018. május 15. 11:48 - budacsikattila

Egy kisfilm elkészítése három fő lépésből áll: előkészítés, forgatás, utómunkaEgyedül dolgozom, projekt alapon, szerződéssel. Kivétel a jótékonysági, vagy egyéb munkák.

Az árképzés, az alábbi szempontok szerint alakul:

  • Előzetes megbeszélések. Online, személyesen.
  • Forgatási idő - egy nap, több nap.
  • Forgatási helyszín(ek) forgatáshoz és terepszemléhez.
  • Forgatás témája.
  • Határidők.

Az előzetes megbeszélések elég jól működnek online is, de sokszor nagyon hatékony a közös ötletelés személyesen is. Ezt akkor érdemes, ha már az árajánlat elfogadásra került, illetve elég biztos, hogy velem szeretne dolgozni az ügyfél.

A forgatási idő kell a napidíj számolásához. Ez lehet fél nap, egész nap is. 

A forgatási helyszín a terepszemle és a kiszállási költségek meghatározása miatt fontos, illetve forgatási engedély megkérése is szükséges lehet. A terepszemle során kilátogatok a helyszínre, hogy lássam hol kell dolgozni, milyenek a fények, a környezet, és milyen lehetőségek vannak. Ez sokat segít a felkészülés és forgatókönyv megírása során.

Mit készítünk pontosan? Mi a téma, milyen hosszú videóra lesz szükség, és milyen utómunkákra? Jó, ha minél pontosabban tudom, hogy mit kell elkészíteni, és milyen felhasználásra készül. A videó témája meghatározza a zenét, hangeffektek, a képi világot, a színeket, és a vágási stílust is. Nem utolsó sorban a felhasznált technikát.

A határidő azért kell, mert ha extrém megoldásokra van szükség, mindent megteszek, hogy elkészüljek, de ez feláras lehet, vagy lehet, hogy egyszerűen csak nem tudom elvállalni. Sokan elég lehetetlen határidőt kérnek, pedig általában nincs igazi ok arra, hogy miért menjen a minőség rovására a teljesítés. 

Mindezek ismeretében dől el, hogy 100,000 Ft vagy 500,000 Ft lesz a végösszeg. Illetve, van az az eset, amikor egy konkrét ajánlattal keresnek meg.

untitled_design.png

Összecsapott low budget videókat nem fogok elkészíteni. Amit elvállalok, és elfogadtad az árajánlatot, azt a tőlem telhető legjobb minőségben fogom elkészíteni. Minden megkeresés teljesen egyedi, egyedi árat, és megoldásokat igényel, és a végeredményben is arra törekszem, hogy ne egy sematikus videót kapj, ami csak egy lesz a sok közül. Ha kíváncsivá tettelek, tekintsd meg az eddigi, és folyamatosan bővülő referenciáim.

Ez a poszt azért született, hogy könnyebben el tudjam magyarázni, hogy miért lehet az, hogy elsőre soknak tűnhet az árajánlatban szereplő összeg. Lássátok, hogy mit tartalmaz, és mit kaptok a pénzetekért, ami pl egy autószervizben nem biztos, hogy így lesz. Csak kiperkáltok 100-150e Ft-ot, és elvileg jó az autó.

screenshot_2018-11-09_at_7_16_02.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://budacsikfilms.blog.hu/api/trackback/id/tr7413947748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.